Aktiviteter

Passa på att göra något alldeles extra även utanför konferenssalen.

Berätta för oss vad ni skulle vilja göra så ser vi till att fixa det. Vi komponerar gärna exakt den aktivitet ni drömt om. Nedan finns annars en lång lista på fasta aktiviteter som ruskar om kroppen mellan långa sittningar.

Utförsåkning
Skiduthyrning & skidförvaring ligger i hotellet så det är bara att sätta på sig skidorna direkt utanför dörren och glida iväg. Kan även kombineras med en eller flera skidlärare.

Längdskidåkning
Spåren utgår från hotellet och det finns flera olika turer. Om man vill kan man ta sig en tur ut på fjället. Även här finns skidlärare att tillgå.

Skidskytte
Det är en riktigt rolig aktivitet där alla kan vara med. Ni tävlar i lag mot varandra. Efter varje runda skjuter du två eller flera gånger, missar du blir det en straffrunda!

Snöskulpturer
Här sätter vi er kreativitet i fokus. Mindre grupper får med hackor, spadar och mejslar skapa en snöskulptur utifrån ett bestämt tema. Vi ordnar med stora, hårt packade snöblock. Tävlingen genomförs i spännande belysning av fjällskogen och vid värmande eldar.

Skidtävlingar
Vi befinner oss i fjällvärlden och miljön lockar verkligen till tävlan på skidor. Skidor kan man åka både horisontellt och utför. Men har ni provat uppför? Vi skräddarsyr en tävling för just er och anpassar till den nivå ni väljer.

Skotersafari

Med våra erfarna guider styr ni skotern upp på närliggande fjäll. Turen bjuder både på vacker utsikt och spännande åkupplevelser.

Hundspann
En oförglömlig upplevelse i vildmarken. Tillsammans med slädhundarna får ni uppleva en fantastisk närhet till fjället och självklart får alla möjligheten att köra det egna spannet.

Icekart
Detta är aktiviteten för er som gillar fart och fläkt! Genom olika heat korar vi mästaren på banan på Sätertjärn, som ligger vid Tandådalen.

Snowkite
Snowkiting är en upplevelse utöver det vanliga där du på ett enkelt sätt får en helt ny dimension av din skid – och snowboardåkning. Du kan redan efter några timmar med våra instruktörer ta dig vart du vill över de snötäckta landskapen på fjället.

Snöskor
För de som inte vill åka skidor men ändå vill komma ut på fjället.

Helikopterflygning
Vi erbjuder rundflygningar över Sälenfjällen. Även taxitransport till Trysil kan bokas.

Våffeltur
Gångavstånd från Högfjällshotellet ligger Gammelgården med sin våffelstuga. Här avnjuter du Sälenklassikern – kaffe och våffla efter hemligt recept.

Spa
På hotellet har vi eget Spa med kurbad, massage, pedikyr och andra behandlingar för hälsa och välbefinnande.

Bio
Eftersom vi har en egen biograf har vi möjlighet att ta hem en film efter ert önskemål. Sedan har ni biografen exklusivt för er själva.

Temamiddag – en lyckad kväll
Varför inte förgylla konferensen med en annorlunda helkväll. Temaklädsel eller maskerad, god mat och underhållning, vi har allt som behövs för en lyckad kväll, kan det bli bättre?

Svenska Mordgåtor - en annourlunda temamiddag
Mord på menyn kan man säga, med allt från grevar & grevinnor till maffiabossar!
Läs mer här.