Restauranger i Sälen

Din guide till bra mat

Vi frestar gärna dina smaklökar på någon av våra elva restauranger där vi erbjuder allt från fisk- och skaldjur till vilt, förstklassiga hamburgare och gourmetmat. Hos oss finns något för alla smaker, oavsett om du söker den klassiska våfflan eller en specialkomponerad champagnemeny. Mat, dryck och underhållning är Högfjällshotellets kärna och något som vi värnar extra mycket om.

Flera restauranger i Sälen restauranger är klassificerade i White Guide, och på Högfjällshotellet är hela tre restauranger med i topp i kategorierna God klass och Mycket god klass. Det är något vi är lite extra stolta över.

Mat, dryck och flärd har sedan 1930-talet varit en av de viktigaste anledningarna för våra gäster att resa till Sälens Högfjällshotell. Klädda i smoking och långklänning, samlades alla i Pianobaren för en drink innan middagen i Stora matsalen.

Matfantasten Torsten Widing är inspiratören till all den goda mat som idag finns i Sälen. Det var under Widings tid som Vinterträdgården utvecklades och restaurangen Onkel Jean startades. Pärlor som finns än idag.

Sedan vi tog över i början av 90-talet har vi tagit med oss inspiration och trender från våra resor världen över. Mångfald, kvalitet och ständig utveckling är det som står på menyn på våra restauranger.

Vi har ätit allt från USA:s bästa burgare till japans bästa sushi för att kunna leverera dig de bästa smakerna här i Sälen. Innan vi startade Seafood Bar utbildades våra kockar i Japan och Bangkok och vi kan med stolthet säga att vi idag levererar sushi i toppklass.

Som du förstår är god mat är något som ligger oss på Sälens Högfjällshotell varmt om hjärtat. Hos oss kan du prova nya smaker och inriktningar varje dag.

Välkommen till bords!

Thommy Backner

VD

Kategorisida: 
Nej

Högfjällshotellet i sociala medier

Följ Högfjällshotellet Anmäl dig till Nyhetsbrevet Facebook Flickr Youtube
Våra gäster berättar
"Atmosfären, frukostbuffén och rummen är i toppklass. Sängen kan ha varit den skönaste vi sovit i någonsin."