White Guide

I årets upplaga av White Guide rankades tre av våra restauranger som nr 1, 2 och 4.

Tillsammans har vi skapat något som vi är oerhört stolta över! Tre av våra restauranger på topp 5 listan över restauranger i Dalarna, Onkel Jean, SeaFoodBar och TB Grillroom.

Så här skriver White Guide om Onkel Jean

Ambitiös gastronomi i intim miljö
Fine dining på Högfjällshotellet består. Onkel Jean har blivit intimare för att ge mer plats åt TB Grillroom. Från de stimmiga grillrummen kliver du här in i en lyxigare värld med hela Högis skidbacke som stilig fond. Menyerna heter Scandinave och Dégustation där den senare har ett tillägg av tre rätter. I den ståtliga vinlistan finns mycket att botanisera bland. Annars är deras vinpaket att rekommendera, presenterat av sommelier Niklas Rydstedt med bravur. En mineralig sancerre är ett bra val till en snygg byggnation av kalixlöjrom och rejäla klickar crème fraiche i lager med flarn av jordärtskocka. En frisk chablis premier cru från Louis Michel är en perfekt partner till den snyggt presenterade pilgrimsmusslan med citrontapioka och buljong – där dock broccolin känns malplacerad. Överhuvudtaget är det ibland överambitiöst på tallrikarna – enkelhet kan vara en dygd inom gastronomin. Det visar sig i en perfekt tartar på svenskt wagyukött med riven äggula och en kappa av bränd lök. Ren köttsmak med sötsyrliga löktoner. Kåldolme fylld med anklever och confiterat ankbröst kompletteras med tryffel och madeirasky. Välbalanserat till en mogen bärig pinot noir från Oregon. En fin rosa rensadel som får samsas med olikfärgade betor i alla konsistenser hade vunnit på att vara mindre omfångsrik. Vilket vi inte har något emot när det kommer till desserten – en hjortronbonanza med maräng och lakritston i den torkade chokladmoussen. En snygg avslutning.
 

På gång