Barnens Högis

Den bästa fjällsemestern för barn i alla åldrar

I Högfjällets backar blir dina knattar till proffsåkare. Backarna passar såväl nybörjaren som tar sina första plogsvängar som barn som vill fortsätta att utveckla sin skidåkning. Här finns de utmaningar som behövs för att bli en fullfjädrad skidåkare.

I våra längdspår som utgår från hotellet kan du även väcka barnens intresse för längdåkning. För de små barnen finns ett barnområde precis utanför hotellet med flera knappliftar och gröna nedfarter. Här finns också äventyrsområdet Knattesvängen med skojiga figurer att svänga runt och åka igenom och ett rullband för de minsta. 

De flesta nedfarter är blå och gröna så hela familjen kan börja sin skidsemester tillsammans från toppen. Högfjället är extra barnvänligt då alla våra backar leder ner till dalgången vilket gör att du hela tiden har en bra överblick och kan känna dig trygg att släppa barnen på egen hand i backen då de blir lite äldre. Om barnen blir trötta är det nära till en god lunch eller varm choklad i vår restaurang i backen Jack's BBQ Shack, eller så tar ni er snabbt upp till hotellet för en paus i hotellets lekrum eller på ert hotellrum/ i er lägenhet. 

Om de större barnen vill ha än mer utmanande skidåkning tar ni enkelt transportliftarna från dalen bort till Lindvallen eller åker med Skid & Badbussen som avgår utanför hotellet (gratis för dig med SkiPass). I både Lindvallen och Tandådalen väntar spännande snowparks för barn som vill hoppa och trixa. 


Tips!
Missa inte den mytomspunna Trollskogen i Hundfjället - barnens stora favorit!

Enkelheten på Högis - allt inom räckhåll
Allt som behövs för barnens skidåkning hyr ni enkelt i vår Skistarshop. Där köper ni även liftkort (SkiPass), bokar skidskola och eventuella privatlektioner. Behöver ni nya vantar och mössor finns ett stort utbud i vår Sport & Modeshop. Glöm inte heller att barn 0-6 år med hjälm åker gratis i våra backar! 

Läs mer om Sälens Snowparks

Valle med barn i sälen.jpg