CykelVasan i Sälen.jpg

Cykelvasan

Sveriges största cykellopp på mountainbike 9-11 augusti 2019. Hela det traditionella Vasaloppet, fast på mountainbike

Cykelvasan är det största cykelloppet på mountainbike i Sverige, kört sedan 2009, med Vasaloppet som arrangör.  Arrangemanget lockar årligen närmare 100 000 deltagare till de olika distanserna längs den klassiska sträckan mellan Sälen och Mora. Det finns många olika lopp att välja emellan: Cykelvasan 90, Cykelvasan Öppet Spår, Cykelvasan 45, Cykelvasan 30 och Ungdomscykelvasan.

Cykelvasan 90 - hela det traditionella Vasaloppet

Cykla Vasaloppet! Kämpa om ära, spurtpriser och personrekord. Cykelvasan 90 är hela det traditionella Vasaloppet, fast på cykel. Starten går i Sälen och du passerar alla kända Vasaloppskontroller innan målgången i Mora. Loppet är en riktig utmaning som körs på 51,5 km skogsväg, 37 km grus och 5,5 km asfalt.

Cykelvasan öppet spår - cykla Vasaloppet, utan att tävla!

Precis som Cykelvasan 90, fast med mindre trängsel och utan uttalat tävlingsmoment. Vill du cykla hela Vasaloppet, men slippa rekordjägare och trängsel? Cykelvasan Öppet Spår är hela Cykelvasan 90, fast utan uttalat tävlingsmoment. Starten går i Sälen och körs på 51,5 km skogsväg, 37 km grus och 5,5 km asfalt innan du når målet i Mora. Loppet är en riktig utmaning, så förbered dig väl, stanna vid kontrollerna och kom ihåg att du endast tävlar mot dig själv.

För mer info om loppen se Vasaloppets hemsida

Cykelvasans lopp 2019
Fredag 9/8 Öppet Spår
Lördag 10/8 Cykelvasan 90
Söndag 11/8 Cykelvasan 30+45

Cykelvasa - Buffé

Det serveras en pastabuffé som uppladdning inför varje lopp och en medelhavs inspirerad buffé på kvällarna på TB Grill Room.

ps. Vi är stolta över att Högfjällshotellet är ett Officiellt Vasaloppscenter!