Onkel Jean

Dalarnas mest prisbelönta restaurang - Fine Dining i toppklass

Onkel Jean är restaurangen för dig som söker det lilla extra. Meny baseras på råvaror av högsta kvalitet och vin serveras från en vinkällare av toppklass. Väljer du Onkel Jean för kvällens middag så väntar en kulinarisk upplevelse i en stillsam miljö. Våra kockar levererar i högsta klass och strävar alltid efter att få dig att uppleva något utöver det vanliga. Här serveras vår avsmakningsmeny och ni får njuta av det allra bästa. Vår sommelier har inspirerande vinkunskap och anpassar ditt val av vin så att du verkligen känner vinets samhörighet med smakerna i rätterna. 
Onkel Jeans smakresa

Vinlista
”Högfjällshotellet är utvalt att vara med på Star Wine List, Sveriges guide till de bästa vinbarerna och vin-restaurangerna”.

Bokningsförfrågan: Maila här >> eller ring oss på telefon +46(0)280-872 00.

Onkel Jean öppnar för vintersäsongen den 25/12.

Välkommen till restaurang Onkel Jean på en kulinarisk upplevelse!

Onkel Jean.png
White guide Onkel Jean i Sälen.jpg

White guide

Lyxigt på toppen

"Vad som serveras på Högfjällshotellets kronjuvel Onkel Jean är en av sälfjällets bäst bevarade hemligheter. Restaurangen ligger gömd längst in i hotellets största restaurang, men väl där öppnar sig ett eget litet universum av stora tunga dukar, ananasljustakar i mässing, franslampor och lilarandiga tapeter.

Här finns nu två val: att åka på hotellets korta eller långa gastronomiska resa. Och alldeles oavsett längd utlovas lyxråvaror i kubik. Mycket riktigt, löjrom i en bakad skocka följs av en pilgrimsmusslan från Hitra med en smältande granité på fänkål, äpple och persilja. Urgott med den snyggt parade halvtorra rieslingen. Norsk kungskrabba har fått ett täcke av riven svart tryffel"