Resorten

En värld av upplevelser för livsnjutaren 

Hos oss på Högis öppnar sig en värld av upplevelser och livsnjutning. Du som gäst ska hitta allt du behöver i vårt gedigna serviceutbud, vare sig du är semesterresenär eller konferensgäst.  Vi är en äkta resort där allt finns inom räckhåll, allt från fine dining till egen biograf, SPA, konferenslokaler, lekrum, skiduthyrning och Europas största After Ski.

Europas största afterski på Högis

Skidåkning utanför dörren för stora och små, både på längden och utför. Dessutom en mängd fjäll-aktiviteter som lockar. Vi har nämligen skapat en plats där vi själva skulle vilja tillbringa vår semester. Det är bland annat därför vi erbjuder så många valmöjligheter. Vad du än väljer finns vi alltid till hands för att dina önskemål och förväntningar ska infrias. Hos oss ska din semester kännas i både ditt och vårt hjärta. När du kliver innanför dörrarna hos oss väntar ett hisnande utbud, en kontinental värld fast i fjällen. Vi inspireras ständigt på våra resor runt jorden och tar hem det som vi tycker har det lilla extra, en matupplevelse vi vill dela med dig; till exempel har vi en av landets bästa sushirestauranger (våra kockar är utbildade i Japan och Bangkok), prisbelönt Fine Dining och ett äkta Steak House.

Seafood Bar - en av landets bästa sushirestauranger

Vi vill helt enkelt ge dig en upplevelse i världsklass. På Högis händer det alltid något, här finns både pulsen och lugnet. Välj din vecka efter vad som är viktigast för dig och du kommer att känna dig som hemma. Vissa veckor står barnen och familjen i fokus, andra veckor är det fest långt in på småtimmarna. 

Vår anfader, JW Klüver, som byggde Högfjällshotellet 1937, var en vågad norsk entreprenör som drömde om ett stort, lyxigt högfjällshotell -  en ”kurort i fjällen”.  Han valde just denna plats på grund av att säsongen är så lång här och det djupa snötäcket. Vi är honom evigt tacksamma för det. Han prisades under sin levnadstid för sin ”oförvägna insats att öppna Sälens fjällvärld för alla naturälskare”. Vi är stolta att än idag föra hans passion för fjällen vidare och våra storslagna framtidsplaner går i hans anda (inom några år kommer Sälen att vara en internationell skiddestination). Det är du som gäst som är vår mening och vårt mål. Vi har en historia med mer än 80 år av livsnjutare som besökt Högfjällshotellet. En tradition som förpliktigar och som gör Dig till vår mening och vårt mål. För det var så det var tänkt.

Välkommen bort. Känn dig som hemma.

Thommy Backner med familj