Scandinavian Mountains Airport

NYHET! Nu kan du flyga till SÄLEN!
Våra hotell ligger 18 minuter från gaten.

Enkelt och snabbt! Korta flyg- och transfertider till Sälenfjällen - norra Europas största alpina skidområde med över 100 nedfarter i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten.

I december 2019 börjar flygbolaget BRA trafikera Sveriges nyaste flygplats, Scandinavian Mountains Airport direkt från Stockholm, Bromma, Malmö, Växjö, Göteborg och Ängelholm.
https://www.flygbra.se/

Vi har skapat en resort där vi själva skulle vilja tillbringa vår semester. Välkommen till en värld av upplevelser för livsnjutaren.

 • Stockholm - Sälen 65 minuter

 • Landvetter - Sälen 75 minuter

 • Ängelholm - Sälen 80 minuter

 • Växjö - Sälen 80 minuter

 • Malmö - Sälen 1 h 25 min


NYHET! SAS lanserar tre internationella flyglinjer till Scandinavian Mountains Airport - sÄLEN TRYSIL

SAS lanserar nya flyglinjer från både England och Danmark till Scandinavian Mountains Airport. Den 28 december startar SAS upp linje från London som trafikeras lördagar. Den 29 december öppnar linjen från Köpenhamn som trafikeras torsdagar och söndagar. Samma dag startar en linje från danska Aalborg med trafik på söndagar. Med det blir SAS det första flygbolaget att flyga internationella gäster direkt till den nya flygplatsen vid gränsen mellan Sveriges största skidort Sälen och Norges största skidort Trysil.

“Det är otroligt glädjande att kunna presentera de första internationella flyglinjerna till vår nya flygplats. Restiden till våra skidområden blir till exempel 8 timmar kortare för en familj från Köpenhamnsområdet som vill besöka oss. Med linjen från England öppnas en helt ny marknad som ska bli spännande att följa. Korta flyg- och transfertider i kombination med en förstklassig alpin familjeprodukt ger oss en stor fördel på marknaden inom alpin vintersemester. Ur miljösynpunkt känns det extra bra att SAS flyger sträckorna med det modernaste flygplanet på marknaden, A320Neo med låga buller- och utsläppsnivåer.”

Säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.


Öppnar för trafik den 22 december 2019!

Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil, som ligger vid riksgränsen mellan Sälen och Trysil, bara ca 20 km från Högfjällshotellet, öppnar för trafik den 22 december 2019. Först ut att avisera trafik är flygbolaget BRA som öppnar linjer från Stockholm/Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. 

”Vi på Sälens Högfjällshotell och Gammelgården har längtat efter den här dagen. Bilen har hittills varit det enda alternativet för våra gäster. Vi kommer att få se många ytterligare linjer men det är redan nu klart att man i vinter kommer att kunna flyga från Bromma, Malmö, Ängelholm, Göteborg och Växjö. Vi står redo med våra hotell, restauranger och det härliga fjället” säger Thommy Backner, vd Scandinavian Resorts.

Den nya flygplatsen skapar ett nytt snabbt sätt att besöka Scandinavian Mountains året runt,  både reguljärt och med charter.

”Flygplatsen öppnar upp otroliga möjligheter och jag tror att vi kommer att få se ett nytt gästbeteende, för både privat- och konferensmarknaden, från Sverige och utlandet. Våra hotell ligger bara 18 minuter från gate och väntar med hela vårt unika utbud. Vi tror på Sälen och vi tror på flygplatsen som en viktig tillväxtmotor för hela vår region. Vi har varit med som ägare från början och känner idag stolthet över vad vi tillsammans lyckats åstadkomma” avslutar Thommy Backner.

Översiktsbild Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil

Översiktsbild Scandinavian Mountains Airport - Sälen Trysil


DJI_0080.jpg

Läs mer om det senaste gällande flygplatsen:

www.scandinavianmountains.se

Scandinavian Mountains Airport - Sälen/Trysil

 • Flygplatsen ligger på gränsen till Norge och är den första som byggs i Sverige på 20 år.

 • Helt privatägd av 33 företag.

 • Terminalbyggnaden har fyra gater och innehåller bl.a. café, taxfreebutik och shop.

 • Ska förse Sveriges största skidområde Sälen och Norges största skidort Trysil med internationella gäster.

 • Transfertiden till det närmaste skidområdet i Sälen är 12 minuter. Till Trysil tar transfern 40 minuter.

 • Regionen är Skandinaviens största vinterdestination. Här finns fyra skidorter med mer än 100 000 bäddar i hotell, lägenheter och stugor.

 • Under vintersäsongen uppgår antal övernattningar till över 7 miljoner.

 • Området erbjuder 250 pister och ett enormt utbud av restauranger, nöjen, shopping och aktiviteter.

Flygplatsen är en viktig investering för vår långsiktiga hållbarhet som en europeisk vinterdestination, hela byggnationen har präglats av ett modernt miljötänk och är troligtvis Sveriges modernaste och mest hållbara flygplats.

Läs mer här om vår syn på hållbarhet och hur den moderna flygplatsen fokuserar på minskade utsläpp.