Seafood Bar

EN AV LANDETS BÄSTA SUSHIRESTAURANGER

Seafood Bar är Sälens första sushirestaurang. Här njuter du av sushi, sashimi, asiatiska smårätter, fisk- och skaldjursrätter på en av landets bästa sushirestauranger. Våra kockar är inspirerade från Asien, främst Japan och Tokyo, och levererar sushi i absolut toppklass. Fantastiska asiatiska smaker som direkt för dig till fjärran länder. Asien genomsyrar hela Seafood Bar; inredning, smaker och dryck, allt ger dig en härlig känsla av Asien. Hos oss i Seafood Bar komponerar du din egen meny eller låter kocken presentera sina favoriter. Vi erbjuder också ett välsorterat öl, vin och sakéutbud. 

Vecka 9 onsdag 27 och torsdag 28 februari är det peruanskt gästspel med Erika Goytizolo i SeaFood Bar.
Erika Goytizolo ska laga peruanska rätter hos oss på plats. Rätterna är fisk- och skaldjursbaserade och typiska rätter från Peru. Erika själv kommer från Peru och berättar om hur de med den färska fisken i hemlandet så ofta lagat framförallt landets nationalrätt ceviche.

Begränsat antal platser så boka redan idag.

Meny

För frågor vänligen maila här >> eller ring oss på telefon +46(0)280-872 00.

CHAMBRE SEPARÉE

Vi har en privat matsal med plats upp till 10 personer. Perfekt om ni vill fira något extra eller bara sitta lite avskilt.

Välkomna till Seafood Bar!

Sea Food Bar.png
 
White guide seafoodbar i Sälen.jpg

White guide

Ett litet Japan bakom pianobaren

"Högfjällshotellets sushirestaurang är en värdig motvikt till köttälskarnas favorit, New York-aktiga TB Grillroom. På SeaFoodBar är det Asien och framför allt Japan som gäller i både mat och inredning. Menyerna heter Snö och Fjäll och består av tre respektive fyra serveringar där Fjäll även inkluderar en av menyns asiatiska smårätter som kan rekommenderas. Tonfisktartaren är en läcker skapelse med söt puré på äpple och ingefära som kontrasterar mot den fräscha tonfisken och ett kimchimarinerat vaktelägg. Deras tataki på renkött, tunt skivad, är en originell variant med lingonemulsion. Bra smaksatt. En sashimi på is med fisk och skaldjur är elegant där några guldkorn förgyller anrättningen. Populärast är förstås deras nigiribitar och makirullar – snyggt serverade men smakmässigt inga stora upplevelser. Trevlig service och bra urval av kvalitetssake och japansk öl."