Leffes Burgers & Pizza

Fjällets godaste burgare och pizzor

Leffes är stället för dig som vill ha en riktigt saftig burgare eller en mastig nygräddad pizza efter en dag ute på fjället. Våra burgare görs för hand av färs på hängmörat nötkött (70 % högrev och 30 % bringa). Våra pizzor är dessutom stora nog att dela, eller pallar du kanske en hel?

Leffes har tillkommit för att hedra vår egen sjöbuse och älskade arbetskamrat Leif ”Leffe” Johansson. Loggboken från hans resor är vår bäst bevarade hemlighet. Den innehåller många spännande historier och recept från alla hamnar Leffe besökte. I ”Little Italy”, New York, lär han sig att uppskatta en äkta italiensk pizza slice. Men det är till Kalifornien han hela tiden återvänder, för inget kunde någonsin mäta sig med en äkta West Coast Burger.

Med Leffes har vi öppnat hemligheterna i loggboken och serverar originalrecepten på Leffes fantastiska burgare och pizzor.

Hämtpizza: Tel 0280-87034

Välkommen att smaka Leffes hemligheter!

Kika på menyn!

Take Away meny!

Öppettider

Leffes har öppet dagligen under vintersäsong.

Leffes en kontantfri restaurang.

Leffes loggbok

Loggboken är vår bäst bevarade hemlighet. För att hedra vår egen sjöbuse och älskade arbetskamrat öppnar vi hemligheterna i loggboken och serverar Leffes fantastiska Burgers & Slices. Den innehåller många spännande historier och recept från alla hamnar Leffe besökte. I ”Little Italy”, New York, lär han sig att uppskatta en äkta italiensk pizza slice. Men det är till Kalifornien han hela tiden återvänder, för inget kunde någonsin mäta sig med en äkta West Coast Burger.

I början av 60-talet lämnade Leif ”Leffe” Johansson sitt kära Horrmund i Sälen för att mönstra på en gammal skonare på väg till Katmandu. Om Leffe läst på lite mer hade han upptäckt att slutdestinationen inte alls var Katmandu, utan San Francisco i Kalifornien. Var Leffe hade fått Katmandu ifrån var en gåta, till och med för honom själv. Faktiskt ända tills han anlände till San Fransisco sommaren 1962 och såg namnet ”Katmandu” längst bak på skonaren.

Leffe mönstrade av, hoppade på en spårvagn i hamnen och skuttade av på toppen av stadens kullar. Vid korsningen Haight-Ashbury började magen kurra och Leffe begav sig med näsans hjälp till första bästa matställe. Det var här Leffes liv förändrades för alltid.

Än idag spekuleras det i vad det var som faktiskt hände denna torsdag i juli.

Men vi, som sitter inne med sanningen – hans väldokumenterade loggbok, vi vet. Det var här Leffe åt sin allra första hamburgare!

På gång