Onkel Jean

Dalarnas mest prisbelönta restaurang - fine dining i toppklass

Onkel Jean är restaurangen för dig som söker det lilla extra. Meny baseras på råvaror av högsta kvalitet och vin serveras från en vinkällare av toppklass.

Väljer du Onkel Jean för kvällens middag så väntar en kulinarisk upplevelse i en stillsam miljö. Våra kockar levererar i högsta klass och strävar alltid efter att få dig att uppleva något utöver det vanliga. Här serveras vår avsmakningsmeny och ni får njuta av det allra bästa. Vår sommelier har inspirerande vinkunskap och anpassar ditt val av vin så att du verkligen känner vinets samhörighet med smakerna i rätterna.

Öppettider:

 Torsdag - Lördag från 19.00.  Onkel Jean stänger för säsongen 15 april.

(Förboka senast kl 17.00 för bord samma kväll)

Meny

Vinlista

Vill du boka Onkel Jean? Vänligen kontakta bordsbokningen tel 0280-872 00 eller bord@hogis.se

Välkommen på en kulinarisk upplevelse!

Besök Onkel Jean i 360

I White Guide kan man läsa följande om Onkel Jean;
Högfjällshotellet i Sälen har något för alla när det kommer till mat. Och Onkel Jean är krogen som med avsmakningsmenyerna Scandinave respektive Degustation skapar de högsta förväntningarna. Också inredningen skruvar upp allvaret, den är klassiskt diskret och otaliga tända ljus i höga kandelabrar gör atmosfären varm – i flera bemärkelser. Vita bordsdukar sveper golvet och det blänker till i välputsade bestick när gästerna välkomnas och sätts i högsätet. Så börjar en lustfylld klättring till gastronomiska toppar. Efter en amuse lämnar vi grundnivån och tar oss genast över molntäcket med ett ljuvligt jordärtskocksskum som bäddar in kalixlöjrom toppad med pommes allumettes och dill. Råvarorna behandlas med stor skicklighet. Pilgrimsmusslan med brynt smör, hummern med kalvbräss och vildanden med anklever. Rådjurssadeln med lardo och karljohansomelett. Det är hög kvalitet hela vägen. Även på dryckeskunskaperna. Gästmixen är för kvällen avspänd och det gemensamma matintresset ger näring åt bordssamtalen på flera håll. En lätt hjortronjuice får en vaniljboll att lätta från glaset och ger plats åt en avslutande havtornsmousse fylld med choklad – det ger en behaglig mättnad. Och ett bestående matminne.

  • Elegans
  • Klassiskt
  • Exklusive vinlista
Boka bord

På gång