Sälens bästa aktiviteter

Sälenfjällen är norra Europas största alpina skidområde med över 100 nedfarter i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället, Kläppen och Stöten. Förutom den gedigna utförsåkningen och längdåkningen, finner du en mängd spännande aktiviteter som utgår från Högfjällshotellet. Hundspann, snowkite, skoterturer för att nämna några. 

En hundspannstur är en storslagen och oförglömlig upplevelse, en klassisk utflykt om du är äventyrslysten och vill se mer av Sälens fjällvärld. För barnen finns en barnvänlig hundspann där de får åka själva i släde bakom riktiga polarhundar. Du kan även utforska Sälens natur med hjälp av snowkite uppe på toppen av Högfjället. Eller så hyr ni någon av de skotrar som står uppradade utanför hotellet och åker på skotersafari. För våra fjälläventyr samarbetar vi med företaget Fjälläventyr som har mer än 40 års erfarenhet att ta med gäster på äventyrliga naturupplevelser till de vackraste platserna Sälenfjällen kan erbjuda. 

Någon dag rekommenderar vi en utflykt till Experium, en unik upplevelsevärld i Lindvallen där du finner vågsurfing inomhus, äventyrsbad, bowling och en Saunavärld, bara 10 minuters färd med Skid & Badbussen direkt från Högfjällshotellet. Veckans höjdpunkt för barnen brukar dock vara att träffa Valle (barnens bästa vän i skidbacken) och följa med på hans skidäventyr eller Valledisco på Högfjällshotellet!

Det är alltid något roligt på gång på Högfjällshotellet!