För större bild, klicka på kartan.

Längdåkning

Skidspår som tar dig ut i den magiska fjällvärlden

I Sälenfjällen njuter du inte bara av alpin skidåkning, här finns gott om spår för längdåkning och turåkning av olika slag. Våra spår och leder tar dig ut i den magiska fjällvärlden, till våffelstugorna och tystnaden.

Utanför Högfjällshotellet finns flera välpreparerade längdspår om 3, 5, 8 och 10 km. Skidspåren går i varierad terräng och erbjuder bra träningsmöjligheter för såväl elit som motionär och barn. Här går det givetvis också utmärkt att träna inför Vasaloppet och vi erbjuder ett flertal träningsläger under vintersäsongen för alla som vill förbättra teknik och kondition. 

Sälenringen
Sälenringen är ett sammanhängande ledsystem i Sälenfjällen som erbjuder många kilometer längdspår. Spåren sköts och underhålls kontinuerligt, men inte dagligen, var därför uppmärksam på vädret då längdspåren kan driva igen vid dåligt väder.

Tursystem med gula kryss
Turspåren hålls ihop av ett sammanhängande ledsystem med gula kryss. Våra ledkartor visar lederna och ger tips om fina turmål. Var noga med att hålla dig till lederna så vet du med säkerhet var du befinner dig.

Aktuell spårinformation