Utförsåkning i Sälen.jpg

Utförsåkning

Högfjället och Lindvallen är skidområden med fokus på familjen. Hos oss finns barnområden, varierande backar, parker och äventyrsområden. Tillsammans med Lindvallen har Högfjället hela 54 nedfarter och 48 liftar inom samma skidområde.

I Sälenfjällen hittar du också Tandådalen och Hundfjället som erbjuder lite mer avancerad skidåkning med fler röda och svarta pister.

Skidåkning på Högfjället
Skidåkningen i Högfjällets skidområde erbjuder något för hela familjen. Här finns pister och skidåkning för stora och små och barnområden för de allra minsta. Du ser när liftarna drar igång på morgonen, sätter på dig skidorna precis utanför husknuten och har översikt över alla i familjen. Att ha skidbackarna i direkt anslutning till ditt boende på Högfjällshotellet är bekvämt. Inte minst när det är dags att äta, byta kläder eller prova på någon aktivitet utanför backarna.

Skidåkning i Lindvallen
Lindvallen erbjuder en varierad skidåkning för barnfamiljen. Fjället sträcker sig från kalfjäll till skog och här finns nordens största sammanhängande barnområde för skidåkning, parker för hopp och trix. Varje vecka anordnas också Barnens After Ski, snowracertävlingar och annat som hör barnens skidsemester till.

Under försäsong innan alla backar och liftar är öppna, hänvisar vi till Skistar. Läs mer här.

En förbindelselift tar dig från Högfjället till Lindvallen på cirka 20 minuter. Och när du vill tillbaka till hotellet från Lindvallen så tar liften dig tillbaka till Högfjället. Förbindelseliften beräknar att öppna till jul.

Pistkartor