Cykla i Sälen

Cross Country, Trailbiking, Downhill, Landsväg - välj själv!

Sälen erbjuder fjäll, bike parks, downhill, stigcykling och vidsträckta skogsbilvägar som ger dig en variationsrik upplevelse mil efter mil i cykelsadeln. Den vidsträckta högfjällsplatån som utgör Sälenfjällen är fantastisk för cykling. Här kan alla, gammal som ung, nybörjare som proffs hitta utmanande och roliga stigar. Från Sälen by startar exempelvis den beryktade leden ”King of the Hill” med sina 500 fallhöjdmeter. Här är det uppför, uppför och uppför… 

 
Cykla+mountainbike+i+Sa%CC%88len.jpg

Downhill i Lindvallen
I Sälen Bike Park i Lindvallen tar du cykeln med upp i liften vid Gustavsbacken, ett flertal leder finns sedan att välja på från toppen och ner för barn, nybörjare men även för de som söker en större utmaning. Du cyklar nerför backarna och alla ledmarkeringar och färgkodningar följer samma princip som i de alpina backar där grönt är lättast och svart är svårast. 

Crosscountry
I Sälenfjälen finns alla möjligheter att prova på cykling för första gången, njuta din passion eller utmana dig själv i nya cykelsporter. Här finns hela 30 mil cross country leder. Sälenfjällen ingår i Biking Dalarna, ett samarbete mellan flera cykeldestinationer för att ge dig absolut bästa cykelupplevelse.

I Lindvallen finns det cykling som passar hela familjen med XC-leder som utgår från Snötorget. Njut av möjligheten att ta liften upp på fjället och testa fjällcykling!

Är du mer av en cross countryåkare och hellre tar längre turer med lite lugnare tempo så ska du absolut besöka Rörbäcknäs som är ett av Sveriges snabbast växande cross country-områden.  

Landsväg
I Sälen med omnejd finns fantastisk landsvägscykling på nästintill bilfria vägar i underbar fjällmiljö. Varianterna på turer är oändliga. 

Cykeluthyrning & cykelservice
SkiStarshop Gustavtorget i Lindvallen kan du hyra det mesta i cykelväg, både cyklar och skyddsutrustning samt serva och reparera din cykel.

 

All praktisk info för sommarcyklisten (klicka på bilden för större karta)

Källa: Skistar


PROVA PÅ OCH KOM IGÅNG KURS I MOUNTAINBIKE MED FJÄLLÄVENTYR

PROVA-PÅ-KURS I MOUNTAINBIKE, 3 TIMMAR


KURSDATUM OCH TIDER

Datum: 11 juli, 13 juli, 18 juli, 20 juli, 1 augusti, 3 augusti

3 timmar: kl. 9.00-12.00
6 timmar: kl. 9.00-16.00 (lunchpaus 12-13)

SVÅRIGHETSGRAD

Inga förkunskaper krävs!
Ta med egen utrustning eller hyr av oss.

STARTPLATS

Vid vår butik Nordic Adventure, Fäbodvägen 10 på Lindvallen, Sälen.

PRIS

3 timmar: 450 kr per deltagare, plus 500 kr för hyra av utrustning.
6 timmar: 850 kr per deltagare, plus 500 kr för hyra av utrustning.

DELTAGARE

Max 6 deltagare per kurstillfälle.
Önskar ni en privat kurs, kontakta oss för tillgänglighet.

Kontakta Fjälläventyr för mer info.

Loading...