Yoga, Spa, PT & Pulse

Njut av en välgörande massage efter en dag i backen! 

Till Sälens Högfjällshotell har folk åkt för rekreation och avkoppling sedan 1937.  Idag erbjuder vi dig som gäst massage-, spa-, & ansiktsbehandlingar i våra behandlingsrum efter en dag i backen. Vi har även ett fullutrustat gym med konditionsmaskiner, stakmaskin och fria vikter.

Mountain Soul Yogastudio
Vi har byggt en helt ny yoga studio och där Malin och Mountain Soul har flyttat in. Så nu kan du mjuka upp musklerna efter en dag i backen med ett härligt yogapass. Eller varför inte börja morgonen med ett stenhårt pass i gymmet med din egna PT?

Yoga & Pilates
Pilates med Anna Hellman, tidigare professionell snowboardåkare, VM-medaljör och olympier från Sälen. Hon började träna Pilates 2004 och är sedan 2016 utbildad pilatestränare.

I Pilates fokuserar man på att stärka coremuskulaturen inifrån och ut. Centrering, koncentration och kontroll med fokus på kvalitet i varje rörelse. Effektiv träning för alla som ger bättre stabilitet och styrka i bålen samt förbättrad hållning och djupare andning. Pilates kan liknas vid en blandning av styrketräning, stretch och yoga.

PilatesSenior är en klass med lugnare tempo och anpassat för dig som är just senior eller behöver en mjukare start efter en skada eller sjukdomsperiod. Vi stärker kroppen samt ökar rörligheten och balansen utan att slita på lederna.

Malin Schulz, inflyttad Göteborgare som öppnat upp Sälens första (och enda?) yogastudio. Malin är även PT, föreläsare och en härligt genuint energiknippe.
Yoga är ett fantastiskt komplement till skidåkningen, såväl utför som på längden. Rörlighet, balans, styrka och närvaro tränas och det hjälper dig att bli en ännu bättre skidåkare! Det finns olika yogaklasser att välja mellan och självklart behöver du inte vara skidåkare för att yoga.
Yoga är för alla! Kan du andas så kan du yoga!

Massage efter backen
En härlig massage-behandling ger dig både fysiska, mentala och känslomässiga effekter. Bli av med dina spända muskler och eventuell stelhet, eller bara njut av en härlig massage/behandling. Massage hjälper dig till en god natts sömn, minskad stress och bättre humör! Det är inte bara skönt utan din kropp får hjälp att tillgodogöra sig träningen och därmed timmarna i backen bättre.

Behandlingsmeny

Köp Pulse kort - få tillgång till gym och bastu
Som gäst boende inne på hotellet har du fri entré till gym och bastu. Som lägenhetsgäst har du möjlighet att köpa vårt Pulsekort för endast 200 kr, då har du tillgång till gym och bastu under hela din vistelse. Kortet köper du i receptionen. 

Öppettider
Under hösten är gymmet öppet under hotellreceptionens öppettider. Kontakta receptionen för frågor på tel. 0280-870 00.
SPA är öppet under vintersäsongen (december - april); 

 
Malin Schulz.jpg

Malin Schulz, Mountain Soul

På Högfjällshotellet i Sälen med utsikt över backarna, hittar du yogastudion Mountain Soul. Till studion kan du komma direkt från backen eller spåret, parkera skidorna i skidstället utanför och yoga i understället för att sen ta sig ut i backen igen, besöka någon trevlig after-ski eller bara njuta av att vara på det vakra fjället. Yoga är ett fantastiskt komplement till skidåkningen, såväl utför som på längden. Rörlighet, balans, styrka och närvaro tränas och det hjälper dig att bli en ännu bättre skidåkare! Det finns olika yogaklasser att välja mellan och självklart behöver du inte vara skidåkare för att yoga.

Yoga är för alla! Kan du andas så kan du yoga!

Varmt välkommen till Mountain Soul!